Servicii de Tomografie Computerizată (CT) la Omega Scan Vitan

Explorări Avansate CT pentru Diagnostic Precis

aparat-ct

Informații Generale

logo-rotate

Investigatii prin Computer Tomograf (CT)

Aparatura de ultima generatie

Serviciile de Tomografie Computerizata (CT) au drept scop stabilirea evolutiei unei afectiuni, oferind imagini de cea mai inalta rezolutie pentru o gama extinsa de patologii ale organelor, tesuturilor moi, vaselor si oaselor.

Spre deosebire de RMN, CT-ul este o metoda iradianta, contraindicata femeilor insarcinate (exista risc de malformatii fetale).

Tomografia Computerizata (CT) combina razele X cu tehnologiile avansate computerizate pentru a reda imagini de inalta precizie, in detaliu, asupra structurilor interne si organelor corpului.

In urma investigatiilor pacientul primeste:

un rezultat in format A3 (pe loc);
un DVD cu imaginile rechizitionate in timpul procedurii (pe loc);
interpretarea imaginilor in maximum 72 ore de la procedura;

Prin tomografie computerizata (CT) se poate examina oricare segment al corpului, cum ar fi capul, regiunea cervicala, toracele, abdomenul, pelvisul sau membrele. Pot fi investigate in amanunt diferite organe ale corpului, cum ar fi ficatul, pancreasul, intestinele, rinichii, vezica urinara, glandele suprarenale, plamanii si inima.

De asemenea, pot fi studiate vasele de sange, oasele si maduva spinarii. Pacientul este expus radiatiilor in timpul examinarii, insa acestea sunt non invazive si extrem de reduse datorita noului sistem Siemens prin care procedura este foarte rapida si timpul petrecut de pacient este foarte scurt, pentru siguranta maxima a pacientului.

Pentru examinarea indeaproape a vaselor de sange, poate fi necesara administrarea unei substante de contrast iodata.

De retinut:

La un numar mic de pacienti substanta de contrast iodata poate declansa reactii alergice (inrosirea pielii, mult mai rar umflarea fetei sau dificultati de respiratie);

Riscul de alergie este crescut la pacientii cu istoric de alergii in trecut sau astm bronsic; anuntati medicul inainte de investigatie;

Reactiile alergice pot fi prevenite sau tratate cu medicamentatie specifica.